2013. március 29., péntek
Corn chowder - Kukoricaleves amerikai módra
›
A corn chowder magyar megfelelője a kukoricakrém leves, mégis eltérő a kettő. Míg a kukoricából mi sima pürét ké...
Bazsalikom
›
A bazsalikom, népies nevén királyfű, német bors eredetileg Perzsiából, Afrikából került Európába. Hamar kedvelt lett könnyű t...
2013. március 3., vasárnap
Brown gravy - Barna mártás
›
A 'brown gravy' vagyis barna mártás nem egyezik meg a sokak által ismert barna mártással. Ez egy gyors és egyszerű m...
2013. március 2., szombat
Montírozás
›
Montírozás során vajat vagy margarint adunk a már elkészült ételhez, főleg levesekhez. Célunk, hogy az étel lágyabb, fényesebb legyen. H...
2013. március 1., péntek
Citromos-petrezselymes vaj házilag
›
A boltokban rengeteg vajat lehet kapni, de néhány esetet leszámítva csak a címkéjükben és állagukban különbözne...
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése