Hozzávalók
- Fél kg pritamin paprika
- 2 dl olivaolaj (lehetőség szerint extra szűz)
- 1 evőkanál édes fűszerpaprika
- 1 fej hagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 kiskanál erős paprika krém(Erős P*sta)
- 1 kiskanál paprika krém (P*ros Arany)
- só
- ecet
Elkészítés
Tegyük a félbe vágott paprikákat forró sütőbe körül belül negyed órára, így le tudjuk húzni a megráncosodott "bőrét". A paprikát vágjuk fel a hagymával és a fokhagymával, majd tegyük fel párolni pár percre a tűzhelyre. Míg meleg, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, az Erős P*stát, P*ros Aranyat. Kihülés után lassan belekeverhetjük az olíva olajat. Ízesítsük sóval és ecettel.Ízlés szerint megbolondítatjuk lilahagymával és padlizsánnal. Kis kisérletezéssel mindenki ínyére szabhatja, fogyaszthatjuk kenyérre kenve, esetleg mártogathatunk bele húsokat.
forrás: Balkantravellers
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése