2012. augusztus 22., szerda

Ajvár

     Az ajvár eredetileg a balkánról, főképpen Szerbiából ismert. Ott úgy tartják, hogy minden magára valamit is adó háziasszonynak saját ajvár receptje van. Édes, illetve csípős paprikából is számos recept alapján készülhet. Az ajvár szó a török havyarból származik, melynek jelentése sózott halikra.

Elkészítési idő: 20 perc
Adag mérete: közepes tálka

"Megbolondítatjuk lilahagymával és padlizsánnal"



Hozzávalók

  • Fél kg pritamin paprika
  • 2 dl olivaolaj (lehetőség szerint extra szűz)
  • 1 evőkanál édes fűszerpaprika
  • 1 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kiskanál erős paprika krém(Erős P*sta)
  • 1 kiskanál paprika krém (P*ros Arany)
  • ecet



Elkészítés

Tegyük a félbe vágott paprikákat forró sütőbe körül belül negyed órára, így le tudjuk húzni a megráncosodott "bőrét". A paprikát vágjuk fel a hagymával és a fokhagymával, majd tegyük fel párolni pár percre a tűzhelyre. Míg meleg, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, az Erős P*stát, P*ros Aranyat. Kihülés után lassan belekeverhetjük az olíva olajat. Ízesítsük sóval és ecettel.

Ízlés szerint megbolondítatjuk lilahagymával és padlizsánnal. Kis kisérletezéssel mindenki ínyére szabhatja, fogyaszthatjuk kenyérre kenve, esetleg mártogathatunk bele húsokat.


forrás: Balkantravellers

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése