2012. október 28., vasárnap

Avokádó krém

    Az avokádó telis-tele van többszörösen telített zsírsavakkal, melyek fölöttébb jó hatással vannak az érrendszerre és a szívre, ráadásul csökkentik a koleszterinszintet. Nagy számban tartalmaz B-vitamint, melyek elősegítik az agysejtek alváshormon (melatonin) termelését.
Az avokádókrémet gyakran fogyasztják kaviárral, salátában, hallal, vagy egy kis citromlével.


Elkészítési idő: 3 perc
Adag mérete: közepes tálka
Sült húsokhoz, salátához, halhoz...

Hozzávalók

  • 2 érett avokadó
  • 3-4 kanál olívaolaj
  • kis fej hagyma apróra darálva
  • fokhagyma (ocionális)

Elkészítés

Hámozzuk meg az avokádót, szedjük ki a magvait. Pépesítsük össze, akár robotgéppel, akár egy villával. Adjuk hozzá a hagymát, sót, illetve az olívaolajat, majd tegyük bele egy turmixgépbe, és keverjük habosra! 


Tippek

Tökéletes nachohoz, tacohoz, vagy mártogatós dipnek egy összejövetelen, rendezvényen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése