2012. október 19., péntek

Frankfurti leves

   Ki ne ismerné a frankfurti levest? Már-már "szakállas". Egyszerű, olcsó, viszonylag gyorsan elkészíthető, és finom. Viszont az emberek nagy része nem szereti a káposzta jellegzetes szagát, ennél fogva ez a recept nem nekik lett írva. A nevéből is adódik, hogy a németországi Frankfurtból származik a leves. Több fajtája is ismert, van aki pirospaprikával készíti, és van aki baconszalonnát is tesz bele.


Elkészítési idő: 1 óra
Adagok száma: 6 adag
"Már-már szakállas"

Hozzávalók

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db közepes burgonya
  • 20 dkg virsli
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • ételízesítő
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 kiskanál őrölt fekete bors
  • étolaj

Elkészítés

A káposztát és a burgonyát vágjuk kockákra, majd a vöröshagymát, fokhagymát vágjuk apróra. A virslit karikázzuk fel. A vöröshagymát kevés olajon pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a fokhagymát, köményt, majoránnát, szórjuk meg paprikával. Tegyük bele a káposztát és a burgonyát majd engedjük fel vízzel. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá ételízesítőt és főzzük puhára. Ha a burgonya és a káposzta is megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel habarjuk be. A virsli karikákat kevés olajon pirítsuk meg és adjuk a leveshez.
Tálaláskor nem hiányozhat a tejföl, illetve a friss, őrölt bors.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése