Hozzávalók
- 15 dkg sütőmargarin
- 2 dl 100%-os narancslé
- 30 dkg babapiskóta
- 12 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 35 dkg Mascarpone sajt
- kakaópor
- 70 dkg eper (télen mirelit megteszi, de nyáron lehetőleg friss legyen)
Elkészítés
Az epret (csak 40 dkg-ot!) megmossuk majd a narancslével, 3 evőkanál cukorral, és 1 vaníliás cukorral összeturmixoljuk. Egy külön tálban a krémhez a margarint, 6 evőkanál cukorral habosra verjük. A babapiskóta felét a narancsos eperben megáztatjuk (kb. 3 perc) és szép sorjában egy edénybe helyezzük őket. Ráöntünk egy réteg krémet, egyenletesen eloszlatjuk. Ráfektetünk még egy sor újabb beáztatott babapiskótát. A krém maradékát a tetejére kenjük. Szórjunk a tetejére egy kis pirított mandulát.Tegyük be a hűtőbe, hogy jól lehűljön.
Készítsünk öntetet 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál cukor, illetve eper (30 dkg) összeturmixolásával. Ha hígabb öntetet szeretnénk, adjunk hozzá tejet, vagy vizet, bár én a tejet nem ajánlom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése