Hozzávalók
- 25 dkg vaj
- 35 dkg cukor
- 60 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 4 db tojás
- 2 csomag sütőpor
- 20 dkg aszalt gyümölcs
Elkészítés
A sütőt melegítsük fel 200 fokra és olvasszuk fel a vajat mikróban teljesen folyékony állapotra.
A
cukrot, a vajat és a tojást keverjük habosra. Egy külön tálban keverjük
össze a lisztet a sütőporral illetve a tejjel, majd keverjük hozzá a
tojásos masszánkhoz. Adjuk hozzá a gyümölcsünket, melyet a teljes
masszában egyenletesen keverjünk el. A sütőformánkat töltsük meg félig
és süssük meg 15-20 percig. A megfelelő sült állapotot onnan ismerjük
fel, hogy a muffinok teteje aranybarnára pirul meg, és ha egy fém
pálcikát beleszúrunk a tésztába, már nem tapad kihúzva.
A sütőből kivétel után várjunk néhány percet, hogy kihűljenek a sütik és csak ez után vegyük ki őket a formából.
Mint említettem a recept elején, ez abszolút nem bonyolult, gyorsan
elkészíthető. A gyümölcsökkel szívünk szerint variálhatunk, így ez
mindenkinek a kedve szerint alakulhat. Próbáljuk ki a kókuszos,
ananászos, illetve a banános verziókat is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése