2012. július 25., szerda

Gyümölcsös muffin

Számos recept alapján lehet muffint készíteni, jobbnál jobbakra lehet bukkani az interneten szörfölve. Én egy édeset mutatnék be, mely nagyon egyszerűen elkészíthető. Gyümölcsnek bármit tehetünk bele: áfonyát, ribizlit, meggyet... E recepthez mazsolát választottam.

Elkészítési idő: 35 perc 
Adagok száma: 18-20 db muffin
"Aranybarnára pirul"



Hozzávalók

  • 25 dkg vaj
  • 35 dkg cukor
  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 4 db tojás
  • 2 csomag sütőpor
  • 20 dkg aszalt gyümölcs

Elkészítés

A sütőt melegítsük fel 200 fokra és olvasszuk fel a vajat mikróban teljesen folyékony állapotra.
A cukrot, a vajat és a tojást keverjük habosra. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral illetve a tejjel, majd keverjük hozzá a tojásos masszánkhoz. Adjuk hozzá a gyümölcsünket, melyet a teljes masszában egyenletesen keverjünk el. A sütőformánkat töltsük meg félig és süssük meg 15-20 percig. A megfelelő sült állapotot onnan ismerjük fel, hogy a muffinok teteje aranybarnára pirul meg, és ha egy fém pálcikát beleszúrunk a tésztába, már nem tapad kihúzva.
A sütőből kivétel után várjunk néhány percet, hogy kihűljenek a sütik és csak ez után vegyük ki őket a formából.


     Mint említettem a recept elején, ez abszolút nem bonyolult, gyorsan elkészíthető. A gyümölcsökkel szívünk szerint variálhatunk, így ez mindenkinek a kedve szerint alakulhat. Próbáljuk ki a kókuszos, ananászos, illetve a banános verziókat is!


Képek


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése