2012. augusztus 22., szerda

Lazac dip

    Mi az a "dip"? Dip-nek nevezzük, a rendkívül egyszerűen elkészíthető, ízletes, mártogatós szószokat. A legnépszerűbb dip a sajtos és a csípős-paradicsomos. Általában ezek érhetőek el a boltokban, mozikban, éttermekben, de próbáljunk ki egy saját készítésű, új fajtát. 


Elkészítési idő: 5 perc 
Adag mérete: közepes tálka
Pitával, nachoval, pirított bagettel is mártogathatunk

Hozzávalók

  • 2 dl tejszín
  • egy kávés kanál mustár
  • konzerves lazactörmelék
  • fél citrom leve
  • őrölt feketebors ízlés szerint
  • pár szál metélőhagyma


Elkészítés

A tejszínt verjük habbá, Vágjuk kis méretűre a metélőhagymát, majd botmixerrel keverjük össze a citromlével, mustárral és borssal
A tejszínt habbá verem, majd összekeverem az olajától lecsepegtetett lazacdarabokkal, citromlével, borssal és mustárral.

forrás: Laaloosh

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése