Mikor egy szószhoz, mártáshoz, érdességhez tejet kell felforralnunk, könnyedén elkerülhetjük, hogy a tej ne égjen le. Én figyelmetlenségből és feledékenységből gyakran fennfelejtem a tűzhelyen, és szépen leég. Bár gondolom ezzel nem csak én vagyok így... A tej nem fog odaégni, hogyha a forralás előtt kiöblítjük a lábost egy kis vízzel, majd pedig vékonyan kizsírozzuk. A zsír tetszőleges lehet, bár óvakodjunk a vajtól, mert könnyen leéghet. |
|
---|
Nálam is nagyon sokszor leég, köszi a tippet, ki fogom próbálni. Nagyon szeretjük a tejet, meg mindent ami készíthető belőle. A kislányom szeretné ilyen bocis bögréből inni az esti kakaóját, szóval most logó gyűjtés van nálunk :) http://bit.ly/logofogo
VálaszTörlésSzia Orsi!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tudtam segíteni! :)