2012. november 30., péntek

Só semlegesítése

    Sajnos néha megesik, hogy feledékenységből kétszer megsózunk a főzendő ételt, vagy esetleg csak a kupakja túl laza volt, és bekövetkezett a katasztrófa. A só nagyrészét le tudjuk takarítani, de lepörög a szemünk előtt, hogy túl sós lesz még így is az étel. Mit tudunk ilyenkor tenni? Három egyszerű tipp, hogy jól jöjjünk ki az ilyen helyzetekből.

Bárkivel megeshet

  1. A legtökéletesebb tipp erre, ha almaecetet, és cukrot 1:1 arányban összekeverünk, majd fokozatosan adjuk hozzá az ételhez. Kóstolgassuk, van-e még szükség a további adagolásra.


  2. Akármilyen furcsán is hangzik, de a szódabikarbóna megmenthet minket. Tegyünk bele, az elveszi az erős, intenzív sós ízt.


  3. Ha levest, főzeléket sózunk el, akkor tegyünk bele krumplit. A krumpli nedvessége meg fogja kötni a sót, és nem az étel lesz a sós, hanem az utólag kiszedett krumpli.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése