2013. január 14., hétfő

Fűszeres-sült mandula

   A sült mandulát Spanyolországban előételként szolgálják fel, illetve amikor csak egy hideg sörre ülnek be a vendégek. Gyorsan el lehet készíteni nagy adagokat, ráadásul roppant egyszerű, de mégis eltelít. A só miatt szomjas lesz a vendég, így még egy okuk van a vendéglátó helyeknek felszolgálni. 

Elkészítési idő: 65 perc
Adagok mérete: 4 adag
Kis tálkákban tökéletes vendégváró


Hozzávalók 

  • 25 dkg hámozott mandula 
  • fél kiskanál pirospaprika 
  • fél kiskanál frissen őrölt bors 
  • nagy szemű tengeri só 
  • olívaolaj 

Elkészítése 

Wokserpenyőben melegítsük fel az olajat, szórjuk bele a mandulát, majd folyamatos rázással süssük, pirítsuk, míg aranybarna lesz. Szűrőkanállal szedjük ki a magokat egy zárható dobozba, majd szórjuk rá a sót, borsot, pirospaprikát. Zárjuk le a dobozt, és rázzuk fel, hogy a fűszerek egyenletesen körbevonják a mandulákat. A doboz tetejét ne vegyük le, hagyjuk állni egy órát, majd szobahőmérsékleten kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése