A sült mandulát Spanyolországban előételként szolgálják fel, illetve amikor csak egy hideg sörre ülnek be a vendégek. Gyorsan el lehet készíteni nagy adagokat, ráadásul roppant egyszerű, de mégis eltelít. A só miatt szomjas lesz a vendég, így még egy okuk van a vendéglátó helyeknek felszolgálni.
Elkészítési idő: 65 perc
Adagok mérete: 4 adag
Kis tálkákban tökéletes vendégváró
Hozzávalók
25 dkg hámozott mandula
fél kiskanál pirospaprika
fél kiskanál frissen őrölt bors
nagy szemű tengeri só
olívaolaj
Elkészítése
Wokserpenyőben melegítsük fel az olajat, szórjuk bele a mandulát, majd folyamatos rázással süssük, pirítsuk, míg aranybarna lesz. Szűrőkanállal szedjük ki a magokat egy zárható dobozba, majd szórjuk rá a sót, borsot, pirospaprikát. Zárjuk le a dobozt, és rázzuk fel, hogy a fűszerek egyenletesen körbevonják a mandulákat. A doboz tetejét ne vegyük le, hagyjuk állni egy órát, majd szobahőmérsékleten kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése