2013. január 29., kedd

Sahlab - Orchideagumó pudding

    A sahlab egy közel-keleti vaníliás pudding-szerű desszert. Gyorsan elkészíthető, a hozzávalók mindig megtalálhatóak otthon. Eredeti recept szerint forrón tálalják, de hűtve is kiváló. A sahlab az Oszmán Birodalomban terjedt el, viszont az angol és német területekre is eljutott a kávé és a tea elterjedése előtt.

Elkészítési idő: 10 perc
Adagok száma: 4 adag
Sahlab
Törökül "salep"-nek nevezik


Hozzávalók 

  • 1 l tej
  • 1/2 pohár kukoricakeményítő
  • 2 rúd vanília
  • cukor 
  • ---
  • fahéj
  • aranymazsola/pisztácia
  • reszelt kókusz


Elkészítése 

    Keverjük el alaposan hideg vízzel a kukoricakeményítőt egy tálkában. Óvatosan adjuk hozzá a tejet, és kezdjük el melegíteni. Ha átmelegedett adjuk hozzá a vaníliát és a cukrot. Folyamatosan kevergessük a forrástól számítva körülbelül 2 percig. Szórjuk meg pisztáciával, kókuszreszelékkel és fahéjjal.

Tipp 

Ha sűrűbb puddingot szeretnénk, adjunk hozzá még több kukoricakeményítőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése