A sahlab egy közel-keleti vaníliás pudding-szerű desszert. Gyorsan elkészíthető, a hozzávalók mindig megtalálhatóak otthon. Eredeti recept szerint forrón tálalják, de hűtve is kiváló. A sahlab az Oszmán Birodalomban terjedt el, viszont az angol és német területekre is eljutott a kávé és a tea elterjedése előtt. Elkészítési idő: 10 perc Adagok száma: 4 adag
Törökül "salep"-nek nevezik
Hozzávalók
1 l tej
1/2 pohár kukoricakeményítő
2 rúd vanília
cukor
---
fahéj
aranymazsola/pisztácia
reszelt kókusz
Elkészítése
Keverjük el alaposan hideg vízzel a kukoricakeményítőt egy tálkában. Óvatosan adjuk hozzá a tejet, és kezdjük el melegíteni. Ha átmelegedett adjuk hozzá a vaníliát és a cukrot. Folyamatosan kevergessük a forrástól számítva körülbelül 2 percig. Szórjuk meg pisztáciával, kókuszreszelékkel és fahéjjal.
Tipp
Ha sűrűbb puddingot szeretnénk, adjunk hozzá még több kukoricakeményítőt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése