2013. január 13., vasárnap

Mozzarellás - bazsalikomos quesadilla

    Valószínűleg a quesadilla a legnépszerűbb mexikói étel, amely elérte hazánkat. Elkészítése két részből áll: Először tortilla lapokat sütnek ki olajmentesen, majd ezeket megtöltik sajttal, fűszerekkel, babbal, darálthússal és újra átpirítják. Mártogatós szósz mellé, de akár magában is tálalják. 

Elkészítési idő: 5 perc
Adagok mérete: 1 adag 
Jalapeno paprika, csirkemell, bab, hagyma gyakran megfordul a quesadillában


Hozzávalók 

  • 2 körlap tortilla 
  • 15 dkg reszelt mozzarella sajt 
  • szárított chili (vágjuk fel apró darabokra, ha túl erős szedjük ki a magjait) 
  • 5-7 db friss bazsalikom levél 
  • olívolaj


Elkészítése 

   Egy teflon bevonatú serpenyőbe csepegtessünk olívaolajat, forrósítsuk fel. Fektessük bele az egyik tortilla lapot, szórjuk meg a reszelt moztarella sajttal, chilivel, felvágott bazsalikom levéllel. A második tortilla lapot a tetejére fektetjük, tegyük rá a serpenyő fedőt a serpenyőre, amíg be nem párásodik. Amint bepárásodott vegyük le, 1-2 percig süssük az egyik oldalát, majd óvatosan megfordítva a másikat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése