2012. december 16., vasárnap

Biztonságos "szúrás"

    A biztonságos főzéskor-sütéskor, nem csak a saját épségünkre kell gondolnunk, hanem a konyhai eszközökére is. Amikor megvásárolunk egy terméket, nem pár hónapos használatra vesszük, hanem évekre.
    Sütéskor, ha fém helyett szilikonformát használunk, nyilvánvalóan vigyáznunk kell arra, nehogy kilyukadjon. Ez akkor számít igazán, ha meg kell néznünk milyen állagú a sütemény, átsült-e a tésztája, jó-e a belseje. A szilikonformás sütéskor ne fogpiszkálóval, vagy fémtűvel nézzük meg az állagot, hanem nyers spagetti tésztával, így biztosan nem sérül a formánk. Az ételek látszatra nem sérülhetnek.

    A másik praktika a csirkemáj sütésre vonatkozik. Ha csirkemájat sütünk kevés olajon, akkor az vadul tud fröcskölni. Azért történik, mert a vér kifolyik az olajra. Ezt megelőzhetjük, ha a májat megszurkáljuk villával, vagy tűvel. Ez nem csak a kezünk megégetése ellen jó, hanem a tisztaság miatt is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése