- 1 közepes fej kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db közepes burgonya
- 20 dkg virsli
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz tejföl
- 2 evőkanál finomliszt
- ételízesítő
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál majoránna
- 1 kiskanál őrölt fekete bors
- só
- étolaj
Elkészítés
A káposztát és a burgonyát vágjuk kockákra, majd a vöröshagymát,
fokhagymát vágjuk apróra. A virslit karikázzuk fel. A vöröshagymát kevés
olajon pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a fokhagymát, köményt, majoránnát, szórjuk meg paprikával. Tegyük bele a káposztát és a burgonyát majd
engedjük fel vízzel. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá ételízesítőt és főzzük
puhára. Ha a burgonya és a káposzta is megpuhult, a liszttel
elkevert tejföllel habarjuk be. A virsli karikákat kevés olajon pirítsuk meg és adjuk a leveshez.
Tálaláskor nem hiányozhat a tejföl, illetve a friss, őrölt bors.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése