2012. október 18., csütörtök

Narancsos szamócagranita

    A granita kifejezetten ajánlatos fogyókúrázóknak, csak úgy, mint a többi, tejszín nélkül készülő jeges nyalánkság. A gyümölcscukor tartalom miatt nem szükséges túl sok cukrot hozzáadni, édesek, de mégsem túl hizlaló.


Elkészítési idő: 15 perc
Adagok száma: 4 adag
A granita, a jégkásák császára


Hozzávalók

  • 2 dl frissen facsart narancslé
  • 1,5 evőkanál reszelt narancshéj
  • 30 dkg mélyhűtött szamóca
  • 10 dkg méz
  • Fél vaníliarúd kikapart magjai 
  • 1 tojásfehérje
  • 2 evőkanál narancslikőr


Elkészítés

A facsart narancslevet, a mézet, a reszelt narancshéjat és a vaníliát folyamatos keverés mellett melegítsük össze, aztán tegyük hűtőbe 1 napra.

Másodnap a még lefagyasztott szamócát, a kihűlt narancsleves keveréket, a tojásfehérjét és a narancslikőrt egy késes betétű, erős robotgépben pürésítsük meg. 

A keveréket öntsük át egy körülbelül 7 dl űrtartalmú, 6 cm magas műanyag dobozba, és 4 óra alatt fagyasszuk meg mélyhűtőben úgy, hogy közben 30 percenként robotgéppel keverjük át. 


Tippek

Hirtelen tálaljuk, ne álljon a szabad levegőn!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése