Hozzávalók
- 2 dl frissen facsart narancslé
- 1,5 evőkanál reszelt narancshéj
- 30 dkg mélyhűtött szamóca
- 10 dkg méz
- Fél vaníliarúd kikapart magjai
- 1 tojásfehérje
- 2 evőkanál narancslikőr
Elkészítés
A facsart narancslevet, a mézet, a reszelt narancshéjat és a vaníliát folyamatos keverés mellett melegítsük össze, aztán tegyük hűtőbe 1 napra.
Másodnap
a még lefagyasztott szamócát, a kihűlt narancsleves keveréket, a
tojásfehérjét és a narancslikőrt egy késes betétű, erős robotgépben
pürésítsük meg.
A keveréket öntsük át egy
körülbelül 7 dl űrtartalmú, 6 cm magas műanyag dobozba, és 4 óra alatt
fagyasszuk meg mélyhűtőben úgy, hogy közben 30 percenként robotgéppel
keverjük át.
Tippek
Hirtelen tálaljuk, ne álljon a szabad levegőn!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése