Hozzávalók
- 3 kg kápia paprika
- 2 kiskanál só
- Olívaolaj
- Bazsalikom
- Alufólia
Elkészítés
Minél nagyobb paprikákat válasszunk, így könnyebb dolgunk lesz majd a sütés utáni bőrlehúzással. Melegítsük elő a sütőt 200-220 fokra. Mossuk meg a paprikákat, majd fektessük őket egy tepsibe, melyet alufóliával béleltünk ki. Amint betettük a paprikákat a sütőbe, tekerjük le a sütő hőmérsékletét a negyedére. Körülbelül 15 percig legyenek bent a sütőben a paprikák, egyszer forgassuk meg őket. Ahol fekete lesz a bőre, ott már készen van. Nagyjából 35-40 perc múlva a teljes adag kész lesz.Tépjünk le egy nagyobb rész alufóliát, majd az egyenletesen besózott paprikákat tekerjük bele. Hagyjuk állni egy napot (vagy éjszakát) a paprikákat, így a héjuk könnyedén le fog válni.
Húzzuk le a bőrüket, és vagdossuk fel a paprikákat kis csíkokra, majd egy kis befőttes üvegbe téve adjunk hozzá olívaolajat, frissen őrölt borsot, majd a bazsalikomot. Hallottam már olyat is, hogy hozzáadnak rozmaringot ágat, vagy esetleg fenyőmagot, jól hangzik, próbáljuk ki! Mélyhűtőben sokáig tárolhatjuk, ha helyesen tettük el őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése