2012. október 4., csütörtök

Sült paprika

    Eredetileg a Balkánról származik, bár már hazánkban is elterjedt a sült paprika. Itthon kapható üveges konzervben, de ezek nem túl szabhatóak egyénre, illetve túlárazottak. Elkészítése roppant egyszerű, viszont időigényes, de tökéletes enyhe ebédnek vagy esetleg vacsorának. Nem hétköznapi ötlet, így egy összejövetel étel-repertoárját is jócskán képes feldobni. A helyes elkészítés kulcsa a sütésben rejlik.


Elkészítési idő: 50 perc
Adag mérete:  3 befőttes üveg 

 
Adjunk hozzá rozmaring ágat!

 

 Hozzávalók

  • 3 kg kápia paprika
  • 2 kiskanál só
  • Olívaolaj
  • Bazsalikom
  • Alufólia


Elkészítés

    Minél nagyobb paprikákat válasszunk, így könnyebb dolgunk lesz majd a sütés utáni bőrlehúzással. Melegítsük elő a sütőt 200-220 fokra. Mossuk meg a paprikákat, majd fektessük őket egy tepsibe, melyet alufóliával béleltünk ki. Amint betettük a paprikákat a sütőbe, tekerjük le a sütő hőmérsékletét a negyedére. Körülbelül 15 percig legyenek bent a sütőben a paprikák, egyszer forgassuk meg őket. Ahol fekete lesz a bőre, ott már készen van. Nagyjából 35-40 perc múlva a teljes adag kész lesz.

   Tépjünk le egy nagyobb rész alufóliát, majd az egyenletesen besózott paprikákat tekerjük bele. Hagyjuk állni egy napot (vagy éjszakát) a paprikákat, így a héjuk könnyedén le fog válni.

   Húzzuk le a bőrüket, és vagdossuk fel a paprikákat kis csíkokra, majd egy kis befőttes üvegbe téve adjunk hozzá olívaolajat, frissen őrölt borsot, majd a bazsalikomot. Hallottam már olyat is, hogy hozzáadnak rozmaringot ágat, vagy esetleg fenyőmagot, jól hangzik, próbáljuk ki! Mélyhűtőben sokáig tárolhatjuk, ha helyesen tettük el őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése