2012. október 4., csütörtök

Kollath-reggeli

    Mindannyian tudjuk, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés a napunkban, így megfelelő figyelmet kell szentelni annak, hogy a reggeli sietségben mit egyen az ember. Kicsi a bors, de erős, tartja a közmondás. Nagyon egyszerű, esti előkészületet igénylő reggelit mutatnék be.


Elkészítési idő: 1,5 perc
Adag mérete: 1 adag
Csak pozitív hatásai vannak!



    Egy német orvos, Werner Kollath fejlesztette ki, elmondásai alapján minden meg van benne, ami a nap elkezdéséhez szükséges, szénhidrátok, olajok, vitaminok. Másik nagy előnye, hogy megunhatatlan, mivel az idénygyümölcs miatt állandóan változtathatjuk az ízét. Csak pozitív hatásai vannak: nem terhelődik túl a gyomor, körülbelül 4 órán keresztül nincs éhségérzetünk, méregtelenít...

Hozzávalók

  • 3-4 dkg búza vagy zabpehely vagy rozspehely
  • 1,5 dkg aszalt gyümölcs (füge, ananász, datolya, mazsola, barack...)
  • 10 dkg idénygyümölcs (alma, cseresznye, eper, szilva...)
  • Kiskanál méz
  • 1-2 kanál facsart citromlé
  • Dió vagy mandula (esetleg szezámmag, lenmag, mák)
  • Kiskanál lenmagolaj

Elkészítés

Még az este folyamán körülbelül 1 deciliter vízbe tegyük bele a zabpelyhet. Hagyjuk egész éjszakára állni, ezalatt elkezd erjedni, és a kémiai folyamatok beindulnak. Gusztustalanul hangozhat, de ennek tudható be a reggeli tápértéke. Úgyszintén este áztassunk be az aszalt gyümölcsöt. Reggel a kettőt öntsük össze egy edénybe, és reszeljük bele az idénygyümölcsöt. Jelen esetben én almát fogok használni. Adjuk hozzá a mézet, a felaprózott mandulát, majd a citromlevet. A lenmagolaj opcionális, mivel van, aki nem szerint elrontja az egész reggeli ízét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése