2012. december 27., csütörtök

Torilla


    A tortilla-t a spanyol hódítók juttaták el Amerikába a Nagy Felfedezések korában. Finomlisztből készül, serpenyőben sütik ki zsiradék nélkül. Mexikói éttermekben mindenképpen találkozhatunk vele, ugyanis az ő kultúrájukban lett a  legelterjedtebb a könnyen elérhető kukoricaliszt miatt. Quesadilla-t, tacos-t, tortilla chips-et készítenek belőle. 

Adagok: 4db 15 cm-es lap
Elkészítési idő: 35 perc
Sült tortilla
Méretük 6 és 30 cm között van helységől függően.


Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1,5 dl meleg víz
  • 1,5 kiskanál só

Elkészítés

    Az olajat, a sütőport, és a lisztet elkeverjük. A felmelegített vizet lassan adagoljuk hozzá, próbáljuk meg csomómentes, lágy tésztává gyúrni.
Fedjük le, majd hagyjuk 15-20 percet állni.
Ha pihent, a saját serpenyőnk méretéhez igazítva tépjünk le golyókat a tésztából, majd nyújtsuk ki őket. Teflon bevonatú serpenyőben zsiradék nélkül süssük ki. Figyeljük, hogy az alja mennyire barnul be, ennek alapján fordítsuk meg.
A megsült torillákat nedvesítsük be és fedjük le, így puhák maradnak.


Tipp

A tésztába tegyünk oregánót, vagy szezámmagot, de az olívaolaj is feldobja!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése