Hozzávalók
- 30 dkg finomliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 4 evőkanál étolaj
- 1,5 dl meleg víz
- 1,5 kiskanál só
Elkészítés
Az olajat, a sütőport, és a lisztet elkeverjük. A felmelegített vizet lassan adagoljuk hozzá, próbáljuk meg csomómentes, lágy tésztává gyúrni.
Fedjük le, majd hagyjuk 15-20 percet állni.
Ha pihent, a saját serpenyőnk méretéhez igazítva tépjünk le golyókat a tésztából, majd nyújtsuk ki őket. Teflon bevonatú serpenyőben zsiradék nélkül süssük ki. Figyeljük, hogy az alja mennyire barnul be, ennek alapján fordítsuk meg.
A megsült torillákat nedvesítsük be és fedjük le, így puhák maradnak.
Fedjük le, majd hagyjuk 15-20 percet állni.
Ha pihent, a saját serpenyőnk méretéhez igazítva tépjünk le golyókat a tésztából, majd nyújtsuk ki őket. Teflon bevonatú serpenyőben zsiradék nélkül süssük ki. Figyeljük, hogy az alja mennyire barnul be, ennek alapján fordítsuk meg.
A megsült torillákat nedvesítsük be és fedjük le, így puhák maradnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése