A 'brown gravy' vagyis barna mártás nem egyezik meg a sokak által ismert barna mártással. Ez egy gyors és egyszerű mártás, a közismert pedig cukor karamellizálással, csontok elősütésével, több órás főzéssel jár. Természetesen különbözik az ízük is, ez a recept kiváló sült csirkékhez, roséra sült kacsához és erősen fűszeres húsokhoz.
Elkészítés ideje: 15 perc
Adagok száma: 1 tálka
Gombás, füstölt szalonnás, kapros változatokat is próbáljuk ki!
Hozzávalók
5 dl meleg víz
0,5 dl vörösbor
1 evőkanálnyi nyers kesudió
1 evőkanál hagyma porkivonat
2 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál szója szósz
4 gerezd fokhagyma
Kevés petrezselyem
Fekete bors
Elkészítése
Nyomjuk ki a fokhagymákat és vágjuk fel apróra a petrezselymet. Turmixoljuk össze az összes hozzávalót a petrezselyem nélkül, amíg krémes lesz. A víznek csak a felét használjuk a turmixoláshoz. Borítsuk át egy serpenyőbe, és öntsük fel a borral és a maradék vízzel. Folyamatos kevéréssel, közepes hőmérsékleten körülbelül 5 percig melegítsük, közben adagoljuk a keményítőt, amíg besűrösödik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése