2013. március 3., vasárnap

Brown gravy - Barna mártás

    A 'brown gravy' vagyis barna mártás nem egyezik meg a sokak által ismert barna mártással. Ez egy gyors és egyszerű mártás, a közismert pedig cukor karamellizálással, csontok elősütésével, több órás főzéssel jár. Természetesen különbözik az ízük is, ez a recept kiváló sült csirkékhez, roséra sült kacsához és erősen fűszeres húsokhoz.

Elkészítés ideje: 15 perc
Adagok száma: 1 tálka
Gombás, füstölt szalonnás, kapros változatokat is próbáljuk ki!

Hozzávalók

  • 5 dl meleg víz 
  • 0,5 dl vörösbor
  • 1 evőkanálnyi nyers kesudió
  • 1 evőkanál hagyma porkivonat
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 evőkanál szója szósz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • Kevés petrezselyem
  • Fekete bors

Elkészítése 

    Nyomjuk ki a fokhagymákat és vágjuk fel apróra a petrezselymet. Turmixoljuk össze az összes hozzávalót a petrezselyem nélkül, amíg krémes lesz. A víznek csak a felét használjuk a turmixoláshoz. Borítsuk át egy serpenyőbe, és öntsük fel a borral és a maradék vízzel. Folyamatos kevéréssel, közepes hőmérsékleten körülbelül 5 percig melegítsük, közben adagoljuk a keményítőt, amíg besűrösödik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése