A corn chowder magyar megfelelője a kukoricakrém leves, mégis eltérő a kettő. Míg a kukoricából mi sima pürét készítünk, addig Amerikában csak félig pürésítik meg. Egy alapreceptet mutatok meg, nagyon gyakori, de előfordul, hogy paprikát és répát is tesznek bele. |
---|
Hozzávalók
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 közepes krumpli
- 3 dl tejszín
- 2 doboz konzerv kukorica
- 2 gerezd fokhagyma
- baconszalonna
- liszt
- alaplé vagy leveskocka
- friss kakukkfű, rozmaring
- fekete bors, só
Elkészítése
Vájuk fel a baconszalonnát és pirítsuk meg egy lábasban a hagymával és a fokhagymával. Szórjuk meg kakukkfűvel és rozmaringgal. Kockázzuk fel a krumplit, szórjuk a lábasba, és öntsük fel alaplével, úgy, hogy ellepje.Miután a krumpli megfőtt, adjuk hozzá a kukoricát illetve a tejszínt. Forraljuk fel, ha szükséges, higítsuk még fel vízzel, majd sózzuk, borsozzuk frissen tört borssal, liszttel sűrítsünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése