2013. március 29., péntek

Corn chowder - Kukoricaleves amerikai módra


    A corn chowder magyar megfelelője a kukoricakrém leves, mégis eltérő a kettő. Míg a kukoricából mi sima pürét készítünk, addig Amerikában csak félig pürésítik meg. Egy alapreceptet mutatok meg, nagyon gyakori, de előfordul, hogy paprikát és répát is tesznek bele.




Hozzávalók

  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 közepes krumpli
  • 3 dl tejszín
  • 2 doboz konzerv kukorica
  • 2 gerezd fokhagyma
  • baconszalonna
  • liszt
  • alaplé vagy leveskocka
  • friss kakukkfű, rozmaring
  • fekete bors, só



Elkészítése 

    Vájuk fel a baconszalonnát és pirítsuk meg egy lábasban a hagymával és a fokhagymával. Szórjuk meg kakukkfűvel és rozmaringgal. Kockázzuk fel a krumplit, szórjuk a lábasba, és öntsük fel alaplével, úgy, hogy ellepje. 

    Miután a krumpli megfőtt, adjuk hozzá a kukoricát illetve a tejszínt. Forraljuk fel, ha szükséges, higítsuk még fel vízzel, majd sózzuk, borsozzuk frissen tört borssal, liszttel sűrítsünk. 


Tipp  

Tálaláskor szórjuk meg ropogósra sült baconszalonnával, főtt kukoricával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése