2013. március 1., péntek

Citromos-petrezselymes vaj házilag


    A boltokban rengeteg vajat lehet kapni, de néhány esetet leszámítva csak a címkéjükben és állagukban különböznek, ízükben nem. Különleges vajakat, például paprikásat, citromosat lehetetlen kapni, de otthon kedvünkre valót tudunk készíteni kedvenc vajunkból. Magosat, csípőset, fűszereset, bármilyet, ami éppen az ételünkhöz illene.

Elkészítés ideje: 5 perc
Adagok száma: 1 kis tálka
A gyömbéres vagy rózsaborsos vaj egzotikus ízeket adhat ételükhöz.



Hozzávalók 

  • 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 egész citrom reszelt héjja
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 kávéskanál durva szemű tengeri só
  • Frissen tört bors


Elkészítése 

    A petrezselymet vágjuk apróra, majd adjuk hozzá a citromhéjjal, és a kifacsart citromlével a puha vajhoz. Törjünk rá friss borsot és a sót. Alaposan keverjük össze. Kanállal lapátoljuk át egy tálkába, majd tegyünk rá fóliát és rakjuk be a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Tipp

Mi is az, amit eszel? Bővett tájékoztató a zsiradékokról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése