1.
Ne használjunk kakaóport, csak táblás csokoládét. Ezzel el tudjuk kerülni, hogy a csokoládé csomós legyen, ráadásul az állagán nem kell dolgoznunk.
2.
Sötét csokoládét használjunk. Félédes, keserű, natúr. Mindegy melyik, de a kakaótartalma magas százalékú legyen, ezért lesz valódi csokoládé ízű, jobb, mint a tejjel higított.
3.
Egy bögre tejre nagyjából 30 gramm csokoládét számoljunk. Próbáljuk meg számunkra eltalálni a legjobb tej-csokoládé arányt.
4.
Magas zsírtartalmú tejjel igyuk, ettől lesz szép habja, emellett eltelített érzetet is nyújt.
5.
Kerüljük el a fehér cukrot, és a rosszul oldódó édesítőszereket. Ha szükséges, helyettesítsük őket barna cukorral, mézzel, juharfacukorral, esetleg xilittel.
6.
Melegítsük fel a tejet, benne a cukorral, ezután adjuk hozzá a széttört csokoládét. Így esélyünk sem lesz odaégetni.
7.
Akkor adjuk hozzá a csokit, ha már buborékozik a tej. Ekkor adjuk hozzá a többi kiegészítőt, ízesítőt is. Például: fahéj, kardamom, chilipor, gyömbér, menta.
8.
Kellemes, selymes állag eléréséhez szokás kukoricakeményítót belekeverni a forrócsokiba, bár ez magas kalóriatartalma miatt nem ajánlott fogyókúrázóknak.
9.
A legmeglepőbb: só. Igen, tegyünk bele egy csipet sót. Igazán kiemeli az ízeket, garantáltan intenzívebb lesz.
10.
Álmosság ellen adjunk hozzá 4-5 cl frissen főzött kávét. Hamar felfog dobni minket! Inkább otthon a meleg szobába bezárkózva próbáljuk meg átvészelni a téli estét? Álmosító gyanánt 4 cl rumot, Kahlua szirupot, whiskeyt adjunk hozzá
Hozzávalók
- 1 tábla 70%-os csokoládé
- 8 dl 2,8%-os (vagy magassabb) tej
- édesítőszer
- kiegészítők
- só
Tipp
Facsarjuk a tetejére egy narancsnak a héjját, így megszagoláskor kellemes aromát fogunk érezni.Fújjunk a bögrére tejszínhabot, majd szórjuk meg csokoládéreszelékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése