A XVI. században Amerikából áthonosított növény napjainkban kezd csak elterjedt lenni. A karotin, C-vitamin, B-vitaminok miatt kedvelt késő őszi/téli nyalánkság. A sütőtök enyhíti az allergikus köhögést, tüsszögést, csökkenti az asztma rohamokat, segít a pattanások kezelésében. A legnépszerűbb a sült sütőtök, de levest is készítenek belőle, mennyei kókuszosat! A recept eredete valószínűleg India. Elkészítési idő: 25 perc Adagok mérete: 4 adag |
---|
Sosem szerettem a sütőtököt. Bevallom, az illatát imádtam, de az ízét ki nem állhattam. Gyermekkoromban mindenhogy próbálták megetetni velem, sült tökmaggal, pépesítve, héjában sülve. Ez a leves viszont felülmúlta az utálatom, és levett a lábamról.
Hozzávalók
- 35 dkg sütőtök
- 2 evőkanál olaj
- 1 hagyma
- 2 dl kókusztej
- 3 dl zöldségleves
- Ízlés szerint só, bors
- 2 teáskanál citromlé
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése