2012. december 7., péntek
Blansírozás
A blansírozás francia eredetű szó, jelentése: előfőzni. A blansírozás általában zöldségeknél alkalmazott konyhai eljárás, egyfajta rövid hőkezelés.
Blansírozás után – a főzéssel szemben – a zöldségek ropogósak maradnak, erőteljes színüket megőrzik, csökkenthető a C-vitamin elvesztés, a zöldségek és gyümölcsök héja könnyen eltávolítható. Fagyasztás előtt is szokás.
Fontos tudni, hogy bár a blansírozás megöl néhány mikroorganizmust, azért a nagy részüket nem irtja ki. Tehát van pozitív, illetve negatív oldala is. Úgy zajlik, hogy a bőséges forrásban lévő vízbe pároljuk a zöldségeket, majd egy szűrőkanállal kiemelve tegyük jéghideg vízbe.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése