2012. december 23., vasárnap

Sangria Spanyolországból

    Budapesten a Lövőház utcában körülbelül egy évvel ezelőtt volt egy nagyon jó kávézó/pub, sokat jártam oda barátokkal. Nyáron mindig nagyobb társasággal mentem, és Sangriát ittunk. A tulajjal rendkívül jóba lettem, nagyon rendes és tisztességes volt, de sajnos az élet kiszámíthatatlan, így bezárt a hely. Azonban, az utolsó este leírta a különleges receptjét és a kezembe nyomta. 

Elkészítési idő: 3 perc
Adagok mérete: ~ 1 liter 
A nyári melegben népszerű hűsítő ital


    Elmesélte a történetét, hogy spanyolországi vendéglátós munkája során adta neki egy 80 éves étteremvezető, amikor hazaindult Magyarországra. Remélem örökre fennmarad a receptje, mivel garantálom, hogy a legfinomabb sangria amit valaha ivott ember. 

Hozzávalók

  • 0,5 dl száraz vörösbor
  • 6-7 szem jég 
  • gyümölcsök (citrom, narancs)
  • 4 cl barack likőr 
  • 2 dl Sprite 
  • 2 cl Cognac 


Elkészítése

Vágjuk félbe a gyümölcsöket, és tegyük egy literes kancsóban. Öntsük össze az italokat, majd keverjük-zúzzuk össze a gyümölcsöket egy fakanállal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése