Csokoládés aprósütemény
Hozzávalók
- 3 tojásfehérje
- 1 zacskó vaníliáscukor
- 250 g cukor
- 125 g reszelt csokoládé
- 250 g őrölt dió
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 140°C-ra.
A tojásfehérjét addig verjük, míg kemény hab nem lesz belőle. Folyamatos keverés mellett lassan adjuk hozzá a kristálycukrot, illetve a vaníliás cukrot. Egy másik edényben a csokoládét, illetve a diót összekeverjük, majd a habba beleforgatjuk. A sütőedényt zsírozzuk ki, hogy könnyebben ki tudjuk majd venni a sütemény darabokat. Süssük a formákat nagyjából 20 percig. Ha a szilikonformás sütést preferáljuk, vigyázzunk a felszerelésünkre.
Elkészítési idő: 25 perc
Adagok mérete: 20 darab
Elkészítési idő: 25 perc
Adagok mérete: 20 darab
Tipp
Dió mellett mandulát, reszelt narancshéjat, aszalt gyümölcsöt is tehetünk a süteménybe.
Lekváros linzer
Eredetileg az ausztriai Linz-ből származik, mely bajor település. Az ősi receptben baracklekvárral készül a sütemény, de manapság nagyon elterjedt a szamócás-, és ribizli lekváros is.
Hozzávalók
- 25 dkg vaj
- 19 dkg kristálycukor
- 25 dkg finomliszt
- 1,5 kávéskanál szódabikarbóna
- Lekvár (eper, barack, szamóca, málna, ribizli...)
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 150°C-ra.
A vajat felolvasztjuk, kicsit kihűtjük, majd a cukorral elvegyítjük, és habosra verjük. Ha serpenyőben olvasztjuk vigyázzunk, nehogy bebarnuljon a vaj.
A vajat felolvasztjuk, kicsit kihűtjük, majd a cukorral elvegyítjük, és habosra verjük. Ha serpenyőben olvasztjuk vigyázzunk, nehogy bebarnuljon a vaj.
A lisztet és a szódabikarbónát alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a zsiradékhoz, majd kézzel egyenletesen összedolgozzuk. A tésztából kis, kör alakú lemezeket formázunk, majd sütőpapírra helyezzük.
A sütő közepére rakva 15-20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A sütés utáni, megszilárdult süteményeket a választott lekvárral tapasszuk egymáshoz.
Elkészítési idő: 25 perc
Adagok mérete: 25-28 darab
Elkészítési idő: 25 perc
Adagok mérete: 25-28 darab
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése